Heren 4 in remise

Door Jorrit Witteman – Waar er vorige week nog een voorstelrondje gedaan werd, hoefde deze wedstrijd alleen Hugo, de invalspeler uit de A, voorgesteld te worden. Dat Heren 4 nog niet volledig op elkaar was ingespeeld, werd afgelopen zaterdag in het eerste part duidelijk. Door misverstanden, persoonlijke fouten en onduidelijk fluiten kwam het Leidse LZ 1886 op een 2-0 voorsprong. Jos van Tiel bracht met een geplaatste lob NieMo weer terug in de wedstrijd. De lob volgde op een mooie passeerbeweging van de doelpuntenmaker.  Aan het einde van het eerste bedrijf lagen twee NieMo-spelers in de hoek, maar LZ kon hier niet van profiteren. Jos van Tiel bracht NieMo weer op gelijk hoogte (2-2).

Over het tweede part konden we kort zijn: LZ scoort, NieMo scoort. Punt.

Meer spektakel in het derde part, waarin NieMo begint met een voorsprong, wederom dankzij Jos van Tiel. LZ liet echter de kop niet hangen en scoorde twee keer. De scheidsrechter bestrafte vervolgens het vasthouden van één van de Leidenaren met een uitsluiting. De bal werd snel rondgespeeld en toen Dirk-Jan Wienen in scoringspositie kwam mistte hij niet. De klok stond inmiddels op 5-5.

In het laatste part volgden er meer uitsluitingen. De eerste ‘P’ was zonder verdere gevolgen, maar uit de tweede kwam LZ langszij. Met nog 3 minuten op de klok, had NieMo 4 nog kans om de eerste nederlaag van het prille seizoen te voorkomen. Aanvallen over en weer leverden geen doelpunten op. Zelfs bij een uitsluiting in de laatste minuut kon LZ de overwinning niet veilig stellen. De counter die volgde kwam Jorrit Witteman in schietpositie. Hij plaatste de bal, maar de keeper kon ‘m tegen de lat tikken. In de rebound kon Drik Jan Wienen de bal alsnog tegen het touw werken. In de zes seconden resterende tijd was het enige doel van Heren 4 om schoten te belemmeren. Goalie Erik van Leeuwen hoefde niet meer in actie te komen, want door goed storen belandde de bal tegen de kant. Heren 4 is nog ongeslagen!

Volgende week zaterdag staat het treffen met AZL op het programma, om 17.20 in ons eigen Polderbad. Komt allen!

Comments are closed.

Post Navigation