Heren 6 blijft ongeslagen op vreemde bodem

Heren 6 blijft het goed doen op vreemde bodem, ondanks dat het regelmatig met niet geheel onpartijdig ogende arbiters te maken heeft. Bij De Kempvis uit speelde Heren 6 in november tegen een ‘achtste’ man, maar werd op de valreep een nederlaag ontlopen, toen het eindelijk een strafworp, waar ze er al minstens op vier recht hadden.

Ook zaterdag bij De Vliet 4 in Voorburg moest Heren 6 een enorme dosis vechtlust aan de dag leggen om de ongeslagen ‘uit’-status te behouden. Ondanks twee afgekeurde doelpunten, twee UMV en een dik dozijn uitsluitingen bleef Heren 6 knap geloven in haar eigen kunnen. Een zwaar bevochten 7-9 zege was de beloning.

Erik van Leeuwen begon sterk op de midvoorplek en had er na een snelle 2-0 achterstand een groot aandeel in dat Andy Koolmees uit twee man-meers de stand gelijk kon trekken. De 2-3 van Niels Hilkhuijse maakte hij niet meer mee. Na een aantal charges van de midachter van de gastheren kreeg Erik een UMV. Heren 6 leek een makkelijke avond te beleven toen Marcel Vos na een voorzet van Andy voor 2-4 tekende. Een prachtige rentree na een jaar blessureleed. Maar niets was minder waar.

Na 3-4 van De Vliet begon de ellende pas echt. Zowel eind tweede als begin derde periode werden 2 goals van Andy afgekeurd. Bij de tweede afgekeurde goal werd geen voordeel toegekend en was gelukkig Niels zo nuchter om de vijf meter koel binnen te knallen. Na 4-5 van De Vliet en 4-6 van Andy (assist Marcel) werden de spelers van NieMo er rap achter elkaar uit gestuurd. De Vliet kon profiteren met diverse overtalsituaties en maakte 5-6 en 6-6. Doelman John Groeneveld voorkwam erger met fraaie reddingen. De Vliet sloot de derde periode af met een oerkreet na de 6-6, maar Kees Huijsmans maakte zich kwaad toen hij op rechts de bal kreeg. Hij pegelde vanaf 8 meter de 6-7 binnen. Na een slimme voorzet van Anton Zantman maakte Andy er net zo gepikeerd als Kees 6-8 van vanuit de tweede lijn. De Vliet kwam weer terug (7-8), maar na diverse overtredingen op Andy kreeg Heren 6 eindelijk weer eens een man meer. Anton bediende Marcel snel op rechts en die rondde feilloos af: 7-9. De laatste anderhalve minuut moest Heren 6 met een man minder verder, omdat Leon Quak ook een UMV kreeg. Volgens Niels lagen we gewoon met 7 man in het water na 20 seconden, maar de leiding had het niet eens door. Heren 6 speelde op balbezit en hield de 7-9 voorsprong vast. Het was de tweede zege op rij, waardoor Heren 6 nu op de vijfde plek staat met zicht op een sprong naar de derde positie.

 

Comments are closed.

Post Navigation