Heren 6 na drie perioden klaar met naaste belager

Door Andy Koolmees – Nummer 2 WZC 6 heeft het Heren 6 tijdens de elfde competitieronde in het Polderbad niet langer dan twee perioden lastig kunnen maken. Na 3-1 halverwege nam de zesde keus in derde rondgang een voorschot op de zege door de stand dankzij twee treffers van Erik van Leeuwen naar 5-1 te tillen. Na de 6-1 mocht WZC als doekje voor het bloeden nog tweemaal raak mikken in de slotminuten.

Coach Melvin Blokland wisselde de hele ploeg een paar minuten voor tijd, na de tweede treffer van WZC. De zege was toen al binnen en de gasten kwamen niet verder meer dan 6-3.
“Het was geen superwedstrijd”, stelde Melvin Blokland, die de coaching verzorgde omdat hij twee weken niet kon trainen wegens privĂ© omstandigheden. “Maar we hebben de wedstrijd altijd onder controle gehad en hun belangrijkste speler aan banden gelegd door zone te spelen en Andy Koolmees hem te laten schaduwen. Het was een verdiende en zakelijke zege.”
In het eerste kwart wist de topscorer van WZC te scoren uit een vrije bal, maar omdat Andy Koolmees de score al had geopend na een goede voorzet van Arno den Hoed eindigde dit partje in 1-1. In de tweede periode had NieMo het betere van het spel. Dat werd beloond met treffers van Patrick Verburg (man meer) en opnieuw Koolmees (assist Brian Buitelaar). Ook in deel drie waren de gastheren de bovenliggende ploeg. Na een driehoekje via Koolmees en Richard Sanders kon Erik van Leeuwen de voorsprong vergroten tot drie doelpunten. Na een snelle contra werd het gat zelfs vier treffers. Koolmees vond de vrij inkomende Van Leeuwen, die koelbloedig de 5-1 afdrukte. Meteen aan het begin van de slotperiode werd het duel definitief beslist. WZC had een man meer gekregen eind derde kwart, veroverde ook de middenbal, maar de midachter liet de bal onderdrukken door de jagende Koolmees. Die kon na een 1-2-tje met Niels Hilkhuijsen de 6-1 binnengooien. Voor de statistieken werd het, mede door een aan Heren 6 onthouden strafworp, nog 6-3. Door de zege vergrootte NieMo 6 het gat met WZC tot liefst negen punten met nog maar vijf duels te gaan.

Comments are closed.

Post Navigation