Heren 6 niet te stoppen

Heren 6 is in de vijfde klasse A niet meer te houden. Iedere concurrent wordt momenteel aan de zegekar gebonden. Zaterdag was het de beurt aan De Vliet 5, dat ook nog zonder puntverlies was, maar in het eigen Forum Kwadraat in Voorburg naar een duidelijke 9-13 nederlaag werd gespeeld.

Heren 6 heeft sinds korte tijd de beschikking over Richard Sanders. De coach van het succesvolle Dames 2, die in het verleden bij Rotterdam speelde, was als linkshandige speler in de beginfase een plaag voor de thuisclub. Binnen drie minuten had Sanders al tweemaal gescoord, waardoor Heren 6 na de eerste periode al met twee doelpunten verschil leidde. Het surplus aan aanvallende kwaliteiten resulteerde erin dat Heren 6 gaandeweg steeds verder wegliep van De Vliet. De gasten creeërden zich de ene na de andere kans. Doordat soms de mooiste kansen niet aan de Zuidplas-spelers besteed waren, kon De Vliet de schade nog enigszins beperken.

‘’De uitslag was nog een schamele afspiegeling van de kansenverhoudingen. Goh, wat hebben we nog een kansen gemist. Ik kan er zo een paar bedenken waarbij een speler van ons alleen voor hun keeper miste,’’ aldus Melvin Blokland, die voornamelijk als coach optrad en maar een paar minuten speelde. ‘’We hebben op kwaliteit gewisseld. Dat hadden we ook afgesproken vooraf. Wie niet goed is, wordt eerder gewisseld. Normaal krijgt iedereen zijn speeltijd, vandaag speelden grotere belangen.’’

Patrick Verburg verdedigde bij Heren 6 het doel. Vaste doelman John Groeneveld was afwezig, zijn vervanger Erik van Leeuwen was aan het begin van de week door zijn rug gegaan en niet op tijd fit. Blokland: ‘’Patrick heeft het goed gedaan als vervanger van de vervanger van John.’’

De Vliet 5-Heren 6 9-13
Doelpunten: Richard Sanders, Andy Koolmees (beiden drie), Marcel Vos , Arno den Hoed (beiden twee), Remco den Arend, Melvin Blokland, Kees Huijsmans (allen drie).