Kors van der Wolf nieuwe voorzitter

NieMo's kersverse voorzitter

NieMo’s kersverse voorzitter

Kors van der Wolf is de nieuwe voorzitter van WSG NieMo-Van Vliet. De Moordrechtenaar, die tevens voorzitter is van VVD Zuidplas, heeft Ed Lugthart vervangen die eind vorig seizoen afzwaaide. Van de Wolf ziet vooral een rol voor hem weggelegd in het ‘verbinden’: “Er zijn nu eigenlijk drie verenigingen, te weten ORKA’97, Van Vliet-Barracuda en NieMo, met elk eigen een eigen bestuur en commissies. Dat zorgt voor een grote bestuurlijke druk en versnipperd optreden richting exploitanten en gemeente. Samensmelting van deze drie clubs kan zorgen voor een positieve ontwikkeling van de zwemsport in Zuidplas en omstreken. Óf en hoe we dit kunnen construeren, daar zijn we nu over aan het brainstormen, samen met de besturen van ORKA’97 en Van Vliet-Barracuda.”
 
Zijn zoon Floris en dochter Eva spelen al jaren waterpolo, eerst bij ORKA’97, nu dus bij NieMo.  Hij kent NieMo inmiddels goed, maar heeft zelf geen achtergrond in de zwemsport. Maar dat hoeft ook geen belemmering te zijn: “Ik vindt het bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor het laten draaien van een club als Niemo en wil daarom graag een bijdrage leveren aan het vereenvoudigen van die inzet, die niet direct is gericht op het watergebeuren zelf”.
De Commissie Startgemeenschap, het dagelijkse bestuur van NieMo, bestaat naast Kors van der Wolf (voorzitter), uit Mark Hensen (penningmeester) en Kevin Neleman (secretaris). Kors is te bereiken op kvanderwolf@niemo.nl.

Comments are closed.

Post Navigation