Monsterzege voor Dames 1

De dames van NieMo hebben hun grootste zege van het seizoen geboekt. Nadat vorige week De Vliet met 2-11 aan de kant was gezet, deed NieMo zaterdagavond er nog een schepje bovenop, wederom tegen De Vliet. Na afloop stond er een score van 17-3 op het bord.

Ludmilla Wolters zat haar laatste schorsing uit en Trudy Vastenhout en Karin van Leeuwen uit Dames 2 completeerde het team van Bert van Weelde. NieMo speelde vanaf het begin een hoog tempo. Verdedigend was het iets minder m, maar Chantal van Harskamp stak in blakende vorm. Ze verrichtte niet alleen de nodige reddingen maar legde bovendien tot vijf keer toe een medespeelster vrij voor het doel, met even zovele doelpunten tot gevolg. Ze had daarmee de meeste assists op haar naam. Meteen in de eerste periode profiteerden Liza Neleman en Denise Boereboom daarvan. Stond het vorige week halverwege 5-0, nu was die stand al binnen drie minuten bereikt. Liza en Denise scoorden beiden nog een keer en de vijfde treffer was een afstandsschot van Fabienne van Leeuwen waarna De Vliet de eerste score liet aantekenen. Bert van Weelde kon daardoor wisselen alsof het een lieve lust was, maar het maakte niets uit. NieMo hielt het niveau vast want, wie er ook in het water lag, NieMo verslapte geen moment en kansen werden bijna allemaal benut. In de tweede periode was het eerste doelpunt voor De Vliet en leek de productie bij NieMo aanvankelijk te stokken. Maar met twee doelpunten van Maritza Hoes en een snelle break op Denise leverde dat een 8-2 ruststand op. In de derde periode bleef NieMo aan het doelsaldo werken. De Vliet scoorde een keer uit een man-meer, maar daarna was het alleen nog NieMo wat de klok sloeg. Liza schoot zo wat van de middenlijn in de kruising, Denise profiteerde weer van een van de passes van Chantal en Karen van Leeuwen rondde 2 keer snoeihard af bij een man meer situatie en Emma van Weelde reageerde attent na een bal op de lat van Maike Meeuwisse. Alhoewel de wedstrijd natuurlijk al lang gespeeld was, bleef NieMo ook in de laatste periode aan het doelsaldo werken. Denise profiteerde weer een keer van de uitworp van Chantal, Liza scoorde van midvoor , en Fabienne van Leeuwen uit een man-meer. De laatste goal was voor de jonge Emma van Weelde. Bij een snelle tegenaanval werd ze niet aangevallen. Luid aangemoedigd door de bank ging zij voor haar eigen kans.

Dames 1 – De Vliet: 17-3 (5-1,3-1, 5-1,4-0)

Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (5), Liza Neleman (4), Karin van Leeuwen (2), Maritza Hoes (2), Fabienne van Leeuwen (2), Emma van Weelde (2).

Comments are closed.

Post Navigation