Na de titel ook de beker!

niemobeker1De prijzenkast raakt voller en voller. Na de kampioenschapsschaal moet er ook een plekje worden gevonden voor de regiobeker, want
Heren 1 klopte zaterdag in de finale in Vlaardingen het tweede team van De Gouwe met 11-5.

“Pressen, die vent”, riep De Gouwe-keeper Yannick Lammertse zijn medespelers toe toen hij in de derde periode weer een kanonskogel van NieMo-topscorer Joost Wielaard voorbij had horen suizen. Wielaard was in zwembad De Kulk, waar 250 mensen bij elkaar waren gepropt – er kon geen muisje meer in – , de aanjager bij NieMo. Hij maakte in totaal vijf goals. “We hadden eerder afstand moeten nemen van De Gouwe. Na de eerste periode had het al 5-1 moeten staan.”

niemobeker4

Felicitaties van de meegereisde supporters. In totaal zo’n 150 man!

De honderdvijftige koppige aanhang van NieMo zag vervolgens hoe De Gouwe in de tweede periode terugkwam van een 3-1 achterstand (3-3). In de anderhalve minuut die daaropvolgde besliste de Zuidplas-formatie de wedstrijd. Arjan Klapwijk scoorde vanaf de midvoorplaats, Maurits Meeuwisse en Arjan Albers hadden succes met schoten vanuit de tweede lijn, waarbij de treffer van Meeuwisse dubieus was omdat de bal volgens velen niet de doellijn was gepasseerd. “Ook zonder die goal hadden we gewonnen hoor”, reageerde aanvoerder Arjan Albers na afloop. “We wisten dat De Gouwe beter in verdedigen dan in aanvallen is. Die 6-3 gaf ons rust, je zag het geloof bij De Gouwe in een goede afloop verdwijnen.”

niemobeker3

De beker kon de lucht in; de dubbel is binnen!

NieMo kreeg uit handen van regiocompetitieleider Steven Matthijsen de beker uitgereikt. “Voor de club is dit een mijlpaal, de dubbel ga je niet heel snel meer pakken”, realiseerde penningmeester Mark Hensen zich. “Volgend seizoen spelen we in de bond en dan moeten we meedoen aan de landelijke beker.”

“Een mooie dag voor de club”, vulde Ed Lugthart Mark Hensen aan. “Jong en oud, iedereen was die NieMo volgt en steunt was er vandaag bij.”

image1

En de felicitaties waren er ook van bondscoach Robin van Galen

 

Op de terugweg was het groot feest in de supportersbus – bestuurd door oud ORKA’ 97-speelster Leonie van Reeuwijk – en aansluitend in de kantine van het Polderbad. De groep jeugdleden scandeerden uit volle borst: “Wie zijn de beste van Nieuwerkerk? NIEMO! Wie zijn de beste in Vlaardingen? NIEMO!”, en gekscherend: “Wie zijn de beste van Waddinxveen? NIEMO!” De kantine was speciaal voor deze gelegenheid nog open om de bekerwinst te vieren. Naast de felicitaties van de vele NieMo-leden, ook de felicitaties van enkele waterpolo-prominenten, waaronder bondscoach Robin van Galen.

– Woensdag meer in Hart van Holland –

 

NieMo Heren 1 bekerwinnaar Regio West 2015-2016

NieMo Heren 1 bekerwinnaar Regio West 2015-2016

Comments are closed.

Post Navigation