NieMo-dames heroveren koppositie

Door Marcelis Boereboom – Door het onverwachte verlies van koploper Aquadraat eerder op de avond tegen ZVL kon NieMo de koppositie heroveren in de 2e klasse. Dat moest zaterdagavond gebeuren tegen MNC.

NieMo kon in Dordrecht weer beschikken over Ludmilla Wolters na haar schorsing. Ook Paula Rompes was weer van de partij. Zij speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen na haar goed verlopen zwangerschap. NieMo miste echter de jonge Fabienne van Leeuwen en de ervaren Maritza Hoes. NieMo won voor de derde keer op rij met ruime cijfers, maar die ruime overwinning kwam pas in de laatste periode tot stand. Lange tijd bleef het spannend, en was zelfs niet zeker of NieMo de wedstrijd naar zich toe zou trekken. De opening was voor NieMo. Denise Boereboom scoorde van midvoor in de eerste aanval van de wedstrijd. De eerste aanval van MNC werd onderschept door Liza Neleman en via Remi Verhoogh werd wederom Denise gevonden. De snelle start leidde tot nonchalant verdedigen en MNC kon zo maar langszij komen, mede omdat NieMo ook kansen liet liggen. Het was Liza die met een mooie actie Denise vond. Haar achterwaarts schot leverde weer een voorsprong op. NieMo bleef echter matig verdedigen, en binnen een minuut in de tweede periode stond MNC op een 4-3 voorsprong. Het was voor NieMo het teken om nu wel verdedigend aan de stutten te trekken. Er werd vanaf dat moment weer als van ouds verdedigd en MNC werd geen doelpunt meer gegund. NieMo kwam weer op voorsprong doordat zowel Denise als Ludmilla een man-meer keurig afrondde. Tussendoor legde Remi Liza vrij voor de keeper. De derde periode had schriftelijk afgedaan kunnen worden. MNC kon geen vuist meer maken. Dat NieMo niet scoorde was een wonder. Liefst vier keer werd alleen voor het doel gemist. In de laatste periode gingen alle kansen er echter wel in. MNC moest veel overtredingen maken en de man meer werden keurig uitgespeeld, hetzij via de zijkant door Denise in stelling te brengen, hetzij via harde schoten vanaf het midden door Ludmilla. Maike Meeuwisse leek voor de laatste treffer te zorgen maar werd onreglementair gestopt. De strafworp werd door Ludmilla keurig ingeschoten.

Door de ruime overwinningen van de laatste weken het NieMo nu ook het beste doelsaldo. Dat kon nog wel eens belangrijk zijn in deze spannende competitie, waar de achtervolgers Aquadraat, ZVL, en Rotterdam gedrieën op slechts één punt van NieMo staan. Februari wordt voor NieMo cruciaal wanneer binnen een week tegen ZVL en Rotterdam word gespeeld.

MNC Dordrecht 4 – Dames 1: 4-12 (2-3, 2-3, 0-0, 0-6)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (6), Ludmilla Wolters (5), Liza Neleman (1)

Comments are closed.

Post Navigation