NieMo heren-6 wimpelt Wempe af met 16-2

Martijn Wempe is de meest gevreesde goalgetter van de vijfde klasse A.  Zeg maar een type Joost Wielaard binnen het team van AZL 3, dat tot zaterdag alle vier competitieduels eenvoudig won en virtueel tweede stond.

Nummer 7 Wempe gooide er de eerste duels tweemaal acht (!) in. En de twee partijen er na ook nog eens negen. Tegen NieMo 6 kwam hij van een koude kermis thuis. In het Polderbad werd AZL met 16-2 geknipt en geschoren door de Toppers van heren 6. De tactiek om Andy Koolmees geen centimeter te laten geven aan Wempe slaagde. Niet hij, maar juist Koolmees kwam tot een handvol treffers. Met vijf goals had hij een aardig aandeel in de megaproductie van het zesde. Ook Arno den Hoed was goed op schot in ‘de topper’ van klasse 5A met drie treffers.

Heren 6 wist (mede door de SportLinked app) zaterdag op wie gelet moest worden: de nummer 7 van AZL.

Speler/coach Melvin Blokland en aanvoerder Anton Zantman besloten de snelle Andy Koolmees in te zetten als gelegenheidsverdediger om hem wat af te remmen in zijn stootkracht. Dat bleek een slimme zet. Wempe zou er uiteindelijk niet één keer in slagen om doelman John Groeneveld te passeren. In de eerste minuut kreeg hij een keer een half metertje, maar vanaf ruim 10 meter uithalen op doelman Groeneveld met een blok ervoor bleek geen succes. Heren 6 begon vlijmscherp aan het duel en nam via Richard Sanders (2x), Den Hoed en Koolmees een riante 5-0 voorsprong in 5 minuten.

In de tweede periode kon AZL na de derde goal van Koolmees iets terug doen, toen Kees Huijsmans iets te veel ruimte gaf en de 6-1 van afstand binnengeschoten werd. Heren 6 bleef echter gestaag doorgaan met scoren via Den Hoed en Niels Hilkhuijsen. Na 8-2 halverwege raakte Wempe steeds meer geïrriteerd. Toen hij onderweg naar de NieMo-goal al over iemand heen gezwommen was, was routinier Chris Overes sluw genoeg om hem nog een overtreding te laten maken. Ook Brian Buitelaar had hem enkele keren samen met Koolmees in de tang gehouden.

In deel drie bleef Heren 6 de bovenliggende partij, al werden er even een paar kansen gemist tijdens overtalsituaties. Maar op het goede moment behield captain Anton Zantman de rust en stuurde een geplaatst schot (boogje) de kruising in. Ook Den Hoed en Hilkhuijsen (na een voorzet uit het boekje van Melvin Blokland) vonden het net opnieuw in die fase. Wempe verdiende tussendoor een strafworp, maar nam deze niet zelf. Zijn teamgenoot schoot de vijf meter zo matig in dat Groeneveld deze met gemak stopte.

Het slotkwart verzuimde NieMo niet om lekker door te gaan met snelle counters. Na een 3-2- en man-meersituatie kon Koolmees nog tweemaal scoren en ook Overes, Remco den Arend en Mark Vermeulen pikten een goal mee. Neo-senior Vermeulen deed dat zeer knap: ondanks dat hij half naar de bodem geduwd werd gooide hij de bal er met een backworp in.

Door de ruime zege bleef Heren 6 zonder puntverlies aan kop in 5A. Inmiddels is het team ook in eigen bad al bijna 13 maanden ongeslagen. Aanvoerder Zantman: “We kunnen diverse kanten uit met de variatie binnen ons team bleek vandaag weer. We hebben drie linkshandige spelers, degelijke verdedigers, jongens met een goed schot en spelers zoals Patrick, Mark en Andy die snel kunnen uitbreken. En vandaag hadden we veel aan die snelheid. Andy heeft een groot aandeel gehad om die ene gevreesde speler af te stoppen. En in de contra’s waren we bijna niet te houden getuige ons grote aantal doelpunten. Ons bedachte strijdplan pakte prima uit.”

Met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop, zijn we bijna zeker ‘winter-kampioen’…

Comments are closed.

Post Navigation