Nieuwe mijlpaal Heren 1

Op Heren 1 staat dit seizoen geen maat. Zaterdag boekte de Zuidplasformatie de dertiende zege op rij, 11-8 tegen BZ&PC uit Bodegraven. NieMo bereikte daarmee een nieuwe mijlpaal, want het won inmiddels al 35 opeenvolgende competitieduels.

De laatste nederlaag van heren 1 dateert van april 2014, maar toen lag een volledig ander zevental in de basis. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de overwinning op BZ&PC zaterdag niet de schoonheidsprijs verdiende.

Heren 1 speelde matig, irriteerde zich groen en geel aan de arbitrage en zag daardoor de Bodegraafse bezoekers lang in het spoor blijven. “Het gaat de laatste drie wedstrijden allemaal wat moeizamer”, onderstreepte ook René Albers, na Joost Wielaard en Maurits Meeuwisse de productiefste aanvaller dit seizoen. “Tegenstanders zijn super gemotiveerd tegen ons, want ze willen ons graag de eerste nederlaag toebrengen. Ze weten ook dat ze daarbij weinig te verliezen hebben.”

De wedstrijd tegen BZ&PC was vooral rommelig. Mede door het optreden van de scheidsrechters, die veel voor aanvallende fouten floten, kwam heren 1 geen moment echt goed op gang. Doordat Maurice Lakerveld en René Albers drie persoonlijke fouten achter hun naam hadden, hield de thuisploeg nog maar zeven genoeg spelers over om de wedstrijd met zeven man te beëindigen. Dankzij de individuele kwaliteit van Joost Wielaard, die viermaal in de slotfase scoorde, en Xander Galjaardt (vijfmaal trefzeker) werd schade voorkomen.

 

BZ&PC – Heren 1 11-8

Doelpunten: Xander Galjaardt (vijf), Joost Wielaard (vier), Maurits Meeuwisse en René Albers (beiden één).

Comments are closed.

Post Navigation