Ongekend spannende wedstrijd voor NieMo E1

Door Ed Lugthart – Afgelopen zaterdag stond voor NieMo-van Vliet E1 de uitwedstrijd tegen BZC E1 op het programma. Met een reeks van 25 gewonnen wedstrijden in de pocket begonnen onze kids vol zelfvertrouwen aan dit polderduel. Het werd echter een onverwacht spektakel.

BZC was niet van plan om de winst cadeau te doen en gaf goed tegenspel. Zo goed zelfs dat voor het eerst sinds anderhalf seizoen er aan het einde van het tweede partje geen ruime voorsprong voor onze kanjers op het scorebord stond, maar een door beide partijen hard bevochten 3-3 gelijkspel. Maar goed, er was nog een halve wedstrijd te spelen en alles was dus nog mogelijk. De twee topcoaches Linda Boon en Marloes Wielaard (de derde topcoach Loes van Klaveren werd via de app op de hoogte gehouden) spraken hun jonge spelers bemoedigend toe tijdens de korte pauze en gaven vooral een aantal tips om de verdediging te verbeteren. En met resultaat. Vanaf dat moment liep de score gestaag op in ons voordeel. BZC kwam door sterk verdedigen en prima keeperswerk aan onze kant niet meer aan scoren toe en wij maakten nog vier goals. Met een eindstand van 3-7 kon ook de 26e winstpartij op een rij worden bijgeschreven. Een groot compliment voor alle spelers is op zijn plaats. Iedereen bleef tot het einde keihard werken, zowel in de verdediging, in de aanval als in het doel. Het was ongekend spannend, wat na afloop een extra voldaan gevoel gaf.

Ondanks het maximale puntenaantal uit de wedstrijden tot nu toe staan onze jongens en meisjes van de E1 op de tweede plek. De Kempvis E1 heeft weliswaar evenveel punten, maar mag zich gelukkig prijzen met een beter doelsaldo. Op zaterdag 21 november aanstaande spelen ze om 16.40 uur tegen elkaar in het Polderbad. In die wedstrijd zal naar verwachting worden bepaald wie zich tot winterkampioen mag kronen.

Comments are closed.

Post Navigation