Ongekende weelde bij Heren 4

Door Jorrit Witteman – Voorafgaand aan de wedstrijd was de doelstelling duidelijk voor de mannen van ‘het vierde’. Er moest gewonnen worden. De tegenstander heeft nog geen punt gepakt en Heren 4 heeft nog niet verloren dit seizoen. Aan het aantal spelers zou het niet liggen: bij NieMo zaten maar liefst vijf man op de kant! De opdracht was duidelijk: veel zwemmen en veel doorwisselen. De tegenstander zijn mede door twee zieken slechts met acht man naar het Polderbad gekomen.

Bij het opzwemmen bleek dat ze in ieder geval één snelle speler hadden. Hij had vier keer de bal bij het opzwemmen. Gelukkig wist hij zijn snelheid niet in de rest van de wedstrijd te gebruiken.  Het doel van AZL was overduidelijk om lange aanvallen te spelen. NieMo speelde teruggetrokken om de midachter te ontlasten en vond het goed dat AZL de bal over de middellijn heen en weer speelde. Bij de eerste goal lette Mark de Jong goed op de schotklok, sprintte op tijd weg kreeg de bal van Jeroen Hartlieb en scoorde. Bij het tweede doelpunt van de wedstrijd zwom Jorrit Witteman aan de rechterkant van het doel net wat sneller dan zijn tegenstander, zag de keeper te ver voor zijn doel liggen en legde de bal in de korte hoek. Nog voor de eerste pauze kon beginnen scoorde Jos van Tiel  een doelpunt. Met nauwelijks een schot op het doel van Jeroen Hartlieb gingen ze met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

In het tweede partje ging NieMo verder waar het in het eerste partje mee geëindigd was. Marcel Vos kreeg uit een break de bal voor zijn neus geplaatst en keek vroeg zich af hoe hij de bal af zou gaan maken. Tot zijn verbazing zag hij dat de keeper ging zwemmen waardoor Marcel Vos de bal er behendig overheen kon leggen. AZL schoot enkele minuten later op doel. De bal werd nog wel aangeraakt, maar hierdoor werd het schot verder naar de hoek gedreven en buiten het bereik van de keeper in de rechter onderhoek geschoten.

AZL mocht halverwege het derde partje ver aan de rechterkant inlopen. Doordat een AZL-speler over een te machtig schot bleek te beschikken, werd het 4-2. Jorrit Witteman veroverde de bal midachter en kreeg nog een overtreding mee ook. Na een zwemactie en een ongelukkige omhaal volgde een eigen doelpunt. Echter, het arbitrale duo constateerde dit niet. Het laatste doelpunt in het derde part was voor NieMo: Mark de Jong scoorde zes seconden voor tijd (5-2).

In het laatste partje bleek de energie van AZL verspeelt. De ene na de andere goal werd gemaakt door Jeroen Twigt, Jos van Tiel en Mark de Jong. Eindstand: 13-2.

Heren 4 – AZL 1 13-2
Doelpunten NieMo: Mark de Jong 4, Jos van Tiel 3, Jeroen Twigt 2, Marcel Vos 2, Jorrit Witteman 1 en Hans Timmerman 1.

Comments are closed.

Post Navigation