Overtuigende start heren 1

Heren 1 is de competitie op overtuigende wijze begonnen. In het Polderbad klopte het BZC, dat vorig seizoen nog op een punt het kampioenschap van de tweede klasse miste én daarmee promotie, met 18-6.

De bezoekers uit Bergambacht konden de schade in de eerste periode nog enigszins beperken, daarna liep heren 1, met Michel Verkade tussen de palen, snel weg. Joost Wielaard was op de midvoorplaats een plaag voor BZC en onderstreepte dat met maar liefst negen treffers. ,,We zaten meteen goed in de wedstrijd,” zei aanvoerder Arjan Albers. ,,Voor de meeste jongens was dit de eerste thuiswedstrijd in het Polderbad, maar het voelde eigenlijk heel vertrouwd. Er zat ook veel publiek op de tribune. Erg leuk.”

Na heren 1 kwam dames 1 in actie. Met een veel vechtlust legde het SVH uit Rotterdam het vuur na aan de schenen. Vlak voor tijd werd echter de verdiende gelijkmaker door de neus geboord. Liza Neleman schoot de bal zichtbaar voor (bijna) iedereen tegen het net. De scheidsrechter van dienst weigerde echter het doelpunt toe te kennen en liet, tot verbazing van velen, verder spelen. Ook na tussenkomst van de jurytafel, dat aangaf dat het doelpunt was, kwam de arbiter niet terug op zijn beslissing. Zuur was dat er na dit incident niet meer gescoord werd (3-4).

Voor dames 1 scoorden Remi Verhoogh en Rowan Bodewes.

Comments are closed.

Post Navigation