Pluim voor NieMo EG1, maar ook zeker voor SVH

Door Simone Lugthart-van de Ven – Iets voor 15:00 uur ging de wedstrijd van onze trotse winterkampioenen, de EG 1, tegen de hekkensluiter van start in de Wilgenring. Voor de aanvang van de wedstrijd gaf de coach van de tegenpartij zijn team nog een nuttige tip mee…”probeer zoveel mogelijk tegendoelpunten te voorkomen!”. We zullen zien of dat gaat lukken!

Met Jasper Quak op doel in het eerste part kon NieMo niks gebeuren! NieMo ging voortvarend van start en stormde direct op het doel af van SVH maar de eerste doelpoging van Julian Albers ging helaas over. SVH ging ten strijde maar stuitte op Jurien van Gardingen. Hij veroverde de bal en passed hem naar Kyra Buitelaar. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op haar naam. SVH werd meteen vastgelegd en wist zich geen raad met zo weinig speelruimte. NieMo daarentegen dolde de tegenstander en veroverde bal na bal. Julian Albers probeerde een afstandschot en gooide hem mooi in “het zessie”. Daarna was NieMo ontketent. Het harde werken van Kyra Buitelaar werd beloond, ze speelde de bal mooi over naar Tyn Lugthart. Die zette de 0-3 op het scorebord. NieMo ontpopte zich als koning van het balletje pikken. Bal na bal viste ze bij de tegenstander vandaan. Julian Albers pikte een balletje weg en speelde hem naar Amy Slagt die hem mooi af kon maken. Het laatste doelpunt van het eerste partje was wederom een bal van Albers, nu naar Kyra Buitelaar. Met een prachtig lopje van werd de tussenstand 0-5, dat beloofde nog wat!

In het tweede part lag Amy Slagt op doel en ging Jurien van Gardingen als een speer voor de bal. Hij kwam voor het doel en maakte met een sierlijk pirouette de 0-6. Ook in het tweede part probeerde SVH met man en macht door de defensie van NieMo heen te komen, maar tevergeefs. Jasper Quak had alweer de bal veroverd en Jurien van Gardingen zette 0-7 op het scorebord. SVH probeerde het nogmaals maar stuitte nu op Tyn Lugthart. Hij gaf een strakke pass op Julian Albers maar NieMo was de bal kwijt evenals SVH, want ze zwommen er voorbij.  Julian Albers maakt hiervan dankbaar gebruik en maakt het achtste doelpunt. Onze jongste spruit Iris Quak ging voor goud! Ze pakte de bal af en maakte een prachtig lopje achteruit. De keeper deed nog een spectaculaire redding waardoor het negende doelpunt nog even op zich liett wachten. Daarna probeerde ze het nog een keer maar wederom een mooie redding van de keeper van SVH. De verdediging van NieMo stong als een huis waardoor de eindstand van het tweede partje bleef staan op 0-8.

Nu was het de beurt aan Tyn Lugthart om het doel te bewaken. Kyra Buitelaar ging voor de bal en de eerste aanval van NieMo kon gelijk van start. Een aanval uit het boekje van Julian Albers en Amy Slagt: doorzwemmen, overspelen en boem: 0-9! Jurien van Gardingen werd even naar de zwembadbodem gestuurd door een speler van SVH en hij kreeg een vrije bal. Julian Albers zwom zich vrij en maakte de 0-10. SVH deed een verwoedde poging om bij ons doel te komen maar goalie Lugthart pikte de bal in met zijn uitschuifarmen. Hij gaf een prachtige dieptepass aan Albers maar die kon net niet lekker bij de bal. Maar hij liett zich niet kennen en pakte binnen no time de bal weer af door voor tegenstander te kruipen. Kyra Buitelaar kreeg de bal en maakte een prachtig doelpunt uit de draai. Iris Quak gaat vol voor iedere bal en met succes. Ze speelt de bal en doelpunt nummer 12 is een feit. Kyra Buitelaar kwam dit partje nog een keer vrij voor de goal maar deze keer was de keeper van SVH de baas met een spectaculaire redding.

Julian Albers mag in het laatste part het fort bewaken. Iris Quak zwom op en is als eerste bij de bal. Tyn Lugthart was naar voren gestoven en kreeg de bal aangespeeld door Jurien van Gardingen: 0-13 in de pocket! Iris Quak was even aan het armworstelen met de tegenstander maar dat vond de scheidsrechter niet zo’n goed idee. SVH kreeg de vrije bal maar de NieMo-keeper was er als de kippen bij en onderschepte de bal. Hij speelde door naar Jasper Quak en doelpunt nummer 14 stond in de boeken. SVH probeerde nogmaals de aanval in te zetten maar Tyn Lugthart zat er weer tussen en speelde de bal naar Jurien van Gardingen, 0-15 op de teller. Daarna volgde hetzelfde een-tweetje en dat levert doelpunt nummer 16 op. SVH gaf niet op en probeerde met een mooi balletje voor het doel van NieMo te komen. Maar NieMo vocht voor de bal en de aanval van SVH eindigde al weer snel. Jurien van Gardingen maakt hier dankbaar gebruik van met hulp van Iris Quak en de 0-17 stond op het bord. SVH worstelde om in het doelgebied van NieMo te komen en verloor de bal. Tyn Lugthart bedacht zich geen seconde en schoot van afstand in het doel, raak! 0-18. Het signaal voor de laatste minuut klonk en SVH gooide alles in de strijd, en met succes. Ze waren ontketent en na een 2 tegen 1 aanval stond het zwaar bevochten, dik verdiende doelpunt voor SVH op het scorebord: 1-18. Het zwembad ontplofte en ook de NieMo supporters juichte mee! Vanaf de middenbal gaf NieMo wel direct antwoord, Amy Slagt kreeg de bal en het stond 1-19. NieMo ging door voor de 20, het laatste doelpunt van de wedstrijd komt op naam van de eerste doelpuntenmaker Kyra Buitelaar. Tyn Lugthart deed nog een laatste poging in de zoomer maar die bal vloog over het doel. Eindstand 1-20.

Het was een leuke wedstrijd, mede dankzij een zeer sportief SVH. Een dikke pluim voor het harde werken van NieMo! Maar ook zeker een pluim voor SVH want ze hebben alles gegeven. Op naar de volgende wedstrijd!

Comments are closed.

Post Navigation