Puike zege voor de NieMo dames

Door Marcelis Boereboom

Wisselvalligheid. Dat kenmerkt wel de rentree van de NieMo dames in de eerste klasse dit seizoen. Stevige nederlagen tegen de bovenste ploegen en kleine nederlagen tegen aanzienlijk mindere tegenstanders worden afgewisseld met overwinningen die je niet zou verwachten. Zo bond NieMo eerder dit seizoen het veel hoger geklasseerde Sassenheim aan de zegekar, en zaterdag volgde een toch wel onverwachte overwinning op de hoger geklasseerde reserves van WZC uit Zoetermeer. En wel met zeer overduidelijke cijfers: 10-4. NieMo speelde zowel verdedigend als aanvallend een heel goede wedstrijd, met fijn keeperswerk van Chantal van Harskamp, en 6 van de 8 veldspelers die tot scoren kwamen. Door afwezigheid wegens zwangerschap van Paula Rompes en Ludmilla Wolters, werd NieMo gecompleteerd door oud eerste elftal speelster Marloes Wielaard.
De eerste score was voor WZC maar daarna liet NieMo er geen gras over groeien. Tot aan de derde periode gaf NieMo geen kans meer weg. Denise Boereboom zorgde voor de gelijkmaker en Suzan van der Plas benutte een overtal. De mooiste goal van de wedstrijd was vervolgens voor Maike Meeuwisse die vanaf eigen helft 3 seconden voor het einde van de eerste periode de bal strak langs de paal schoot. In de tweede periode liep NieMo verder uit via twee doelpunten van Denise. Eerst via een slim stiftje en daarna via een 5 meter nadat Liza Neleman onreglementair werd gestopt. De derde periode had schriftelijk afgedaan kunnen worden omdat beide ploegen het vizier even niet op scherp hadden staan. In de laatste periode werd er echter meer gescoord dan in de eerste drie periodes gezamenlijk. WZC speelde 3 keer een overtal goed uit, maar kwam geen stap dichterbij omdat NieMo maar liefst 5 keer doel trof. Maritza Hoes speelde zichzelf vrij vanaf midvoor en scoorde daarna uit overtal. Maike zwom zich keurig vrij voor haar tweede treffer. Remi Verhoog werd bij overtal na een keurige aanval vrij gelaten door de verdediging en schoot onberispelijk in. Het slotakkoord was voor Rowan Bodewes via een strak schot. Inval coach Michel Verkade kon heel tevreden zijn over deze wedstrijd.

NieMo-WZC 2 10-4 (3-1,2-0,0-0,5-3)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom(3), Maike Meeuwisse en Mariza Hoes (beiden 2), Suzan van der Plas, Rowan Bodewes en Remi Verhoogh (allen 1)

Comments are closed.

Post Navigation