Revanche voor Aquadraat

Door Marcelis Boereboom

De dames van Aquadraat hebben zaterdagavond in Nieuwerkerk revanche genomen voor de nederlaag eerder dit jaar tegen NieMo, waardoor NieMo er met het kampioenschap vandoor ging. Nu ging echter Aquadraat er met de winst vandoor. In de laatste periode scoorde Aquadraat het enige doelpunt in die periode. Het bleek voldoende voor de overwinning.
Dat NieMo zo lang in de wedstrijd kon blijven was op zich al een wondertje. NieMo maakte veel, en vaak onnodige overtredingen, met als gevolg in totaal maar liefst 14 tijdelijke uitsluitingen. Dat Aquadraat daar zo weinig me deed was zeker ook de verdienste van NieMo, dat met veel energie in ondertal de aanval van Aquadraat kon ontregelen. Het koste echter heel veel kracht, wat te zien was in de laatste periode, waar NieMo geen vuist meer kon maken. Sowieso haalde NieMo niet het niveau van vorige week, toen d’Elft ruim werd verslagen.
NieMo had in de eerste periode al vijf ondertal situaties geklaard, alvorens Denise Boereboom NieMo op voorsprong zette. Alleen voor de keeper miste ze aanvankelijk maar de rebound was haar prooi. In de tweede periode benutte Aquadraat wel twee overtal situaties, en kwam daarmee voor het eerst op voorspong. Denise maakte, ook in overtal, weer gelijk. In de derde periode vielen de doelpunten om en om. Maritza Hoes scoorde fraai van de midvoor positie, na een slimme schijnbeweging en Denise rondde in overtal af. In de laatste periode lukte niets meer bij NieMo. Alhoewel NieMo nog even op een puntje kon hopen. Een actie van Denise, 6 seconden voor tijd, eindigde op het houtwerk.

NieMo-Aquadraat 4-5 (1-0,1-2,2-2,0-1)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (3), Maritza Hoes (1)

Comments are closed.

Post Navigation