Rommelige winst Dames 2

Dames 2 wint van de hekkensluiter.
Door Marcelis Boereboom –┬áDames 2 heeft in een bij vlagen rommelige wedstrijd uiteindelijk ruim gewonnen van hekkensluiter De Vliet. Uiteindelijk won NieMo ruim met 14-5, maar het begin was van NieMo zijde uitermate matig.

Ook het feit dat de scheidsrechter alleen moest fluiten droeg daar niet aan bij. Het leidde met name in de 2e en 3e periode tot vele onnavolgbare beslissingen die beide ploegen erg in verwarring brachten. Zo zwommen de verkeerde speelsters naar de hoek om dat ze dachten een tijdelijke uitsluiting aan de broek te hebben, die later voor een collega bleek te zijn. Dieptepunt was een afgekeurd doelpunt van Karin van Leeuwen aan het begin van de 3e periode gevolgd door een tijdelijke uitsluiting. Meteen gevolgd door een rode kaart, waarbij heel NieMo dacht dat die voor Maike Meeuwisse was, maar die bleek voor een speelster van De Vliet. Waarna het doelpunt van Karen alsnog werd toegekend. De verwarring was zo groot dat beide aanvoerders maar even naar de kant kwamen voor iets wat op een groepsgesprek met de scheidsrechter leek.

 

Dan de wedstrijd

NieMo miste diverse speelsters. Om uiteenlopende redenen waren Jose Bak, Birgitte van Leeuwen, Liza Neleman en Ludmilla Wolters niet van de partij. Jeugdspeelster Mare Beeldman deed mee en deed dat meer dan voortreffelijk. NieMo begon goed. De eerste aanval was meteen raak. Karin van Leeuwen scoorde vanaf midvoor met een achterwaartse worp. Daarmee was de koek voor de eerste periode op. NieMo speelde uitermate slordig. De passes waren niet goed en schoten vlogen ver naast en over. Aan het einde van de 1e periode kon De Vliet zo waar gelijk maken. Ook in de 2e periode bleef slordig spel overheersen, waarbij NieMo nu wel kans zag afstand te nemen. Denise Boereboom schoot een vrije bal in een keer binnen en Karin scoorde nadat ze zo maar de bal van een tegenstandster had gekregen. NieMo kwam op 4-1. Uit een snelle aanval leek Denise te gaan scoren maar zij speelde af op de meegezwommen Mare, die er inderdaad beter voorlag. De 5e treffer waas weer voor Denise die alert reageerde op een bal die Trudy Vastenhout op de lat had geschoten. Tussendoor scoorde De Vliet twee keer uit een overtal. Na het rommelige begin in de 3e periode speelde NieMo ineens een stuk overtuigender. Nadat Karin het eerste doelpunt van de 3e periode alsnog toegekend had gekregen, schoot Karin kort daarna de volgende binnen. De Vliet kwam via een 5 meter terug op 7-4 waarna NieMo via Denise en Karin uitliep naar 9-4. In de laatste periode nam NieMo verder afstand. Trudy Vastenhoud schoot binnen na een bal op de lat van Christa Versteeg. Ook de twaalfde treffer was voor Trudy via een strak afstandsschot. Tussendoor scoorde Denise van midvoor en De Vliet met een schot van afstand. Het slot was weer voor Karin. Zij nam de laatste goal van de wedstrijd voor haar rekening met een schot van afstand, en kort daarvoor speelde ze Mare vrij die haar tweede treffer liet noteren.
Dames 2 – De Vliet 14-5 (1-1),(4-2),(4-1),(5-1)
Doelpunten: Karin van Leeuwen (6), Denise Boereboom (4), Trudy Vastenhout, Mare Beeldman (beiden 2)

Comments are closed.

Post Navigation