Ruime zege Dames 1 op WZK

Door Marcelis Boereboom – Slechts twee doelpunten incasseerden de dames van NieMo zaterdagavond in het Polderbad tegen het bezoekende WZK uit Wassenaar. Maar die doelpunten vielen toen NieMo al ver uit zicht was. NieMo verdedigde weer als vanouds en Liza Neleman spande de kroon met diverse onderscheppingen. En ook Chantal van Harskamp liet weer enkele mooie reddingen zien. NieMo vond 13 keer het net, waarmee de grootste seizoenoverwinning net niet werd geëvenaard.

NieMo vloog er in de eerste periode vol in. Geen enkel ogenblik moet WZK het gevoel hebben gehad dat er iets te halen viel. Als snel zette Maritza Hoes met een geplaatste bal NieMo op voorsprong. Vervolgens scoorde Denise Boereboom vier op een rij. Drie keer werd zij bij een snelle tegenaanval door haar medespeelsters vrij voor het doel gelegd om daarna met een achterwaarts schot van midvoor haar vierde aan te tekenen. Het sextet werd compleet gemaakt door Remi Verhoogh. Zij werd bij een man-meer helemaal vrij gelaten en benutte het buitenkansje. Daarmee was de wedstrijd na één periode over en uit. Het deed interim coach Michel Verkade besluiten zijn basisspelers veelvuldig naar de kant te halen en zijn overige speelsters meer speeltijd te gunnen. Het verzwakte NieMo helemaal niet. Verdedigend bleef het fort gesloten. En er werd lustig gescoord. In de tweede en derde periode trof NieMo beide periodes drie keer doel. Remi en Maritza zwommen op en beiden werden niet aangevallen met twee doelpunten tot gevolg. Vervolgens schoot Liza strak de negende binnen. Pas toen was het de beurt aan WZK. In het begin van de derde periode kon Maike Meeuwisse vrij doorzwemmen en afronden. Daarna werd Denise zwaar gehinderd en was de 5 meter prooi voor Liza. De twaalfde was voor Denise met een achterwaarts schot. In de laatste periode was NieMo slordig in de aanval. Alleen Fabienne van Leeuwen trof met een goed schot doel, alvorens WZK de laatste treffer van de wedstrijd scoorde. NieMo blijft op titelkoers. Nog 2 wedstrijden te gaan en dan volgt op 1 april de allesbeslissende wedstrijd tegen Aquadraat voor het kampioenschap.

NieMo-WZK: 13-2 (6-0,3-1,3-0,1-1)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (5), Maritza Hoes (2), Liza Neleman (2), Remi Verhoog (2) Maike Meeuwisse (1), Fabienne van Leeuwen

Comments are closed.

Post Navigation