Sprookjesachtig, magisch, super gezellig, lollig, grappig, zonnig en tikkie vermoeiend… ZOMERKAMP 2015

logoOp het ZOMERKAMP 2015, van 5 t/m 7 juni, waren er bijna 50 deelnemers die mee afreisde naar Austerlitz. Het vertrek was op een tropische dag, maar werd precies om het moment van vertrek op z’n Hollands afgesloten met donder en bliksem. Gelukkig was het weer op de kamplocatie een stuk beter en konden we het Sprookjesbos bij nacht in trekken. De kampleiding, vermomd als verschillende sprookjesfiguren, hadden mooie verstop plekken gevonden in het pikkedonker. De kids, die inmiddels verdeeld waren in Heksen, Wolven, Feeën, Ganzen, Biggetjes, Dwergen, Geiten en Reuzen, gingen zoeken in het Sprookjesbos. Rond de klok van 1 uur strooide Klaas Vaak wat slaapzand in de oogjes van onze kindertjes. Maar dat werkte niet bij iedereen… Toen de kampleiding eindelijk even kon gaan liggen werden ze door de oudste meiden verrast met een slaapzaal bomvol met ballonnen. Wacht maar dames…

SAM_8461Ondanks weinig slaap werd iedereen om 7 uur wakker gemaakt. De meiden werd subtiel gewekt met knallende ballonnen, want ja boontje komt om zijn loontje. De ochtendwandeling was weer traditioneel populair, de kids kregen er geen genoeg van en liepen zo’n twee uur. Het was niet geheel ongevaarlijk, want naast het spookslot, vleesetende planten, moest een levensgevaarlijke anaconda ontlopen worden. Achteraf bleek het te gaan om een onschuldig slangetje die meer iets weg had van een groot uitgevallen worm. Net zoals bij Hans en Grietje werd er broodkruimels achtergelaten en konden ze de weg terugvinden. Of juist niet?! We kwamen in ieder geval weer thuis, waar het ontbijt klaarstond.

SAM_8561Daarna was het tijd voor het Grote Tovenaars Toernooi, met verschillende toverachtige spelonderdelen. Omdat vies worden thuishoort op een jeugdkamp, werden de ingrediënten meel en water samengebracht in één race. Dus mochten de ouders stukjes koek in het haar van hun kroost hebben gevonden: dit is zelf ‘gebakken’. Roodkapje Janneke mocht waterballonnetjes wegkoppen, maar had het geluk dat de vermoeidheid zorgde voor mindere precisie in de schoten. Het eindspel was favoriet van Sneeuwwitje: appel happen. Gelukkig waren deze niet giftig! In de middag werden de oude geiten – de meiden die voor het laatst meegingen – verrast met on-sprookjesachtig lasergamen. Eva, Loes, Dominique, Yara, Jennifer, Sanne, Mare, John en Kevin sprongen, doken, kropen en tijgerden om de schoten van de ander te ontwijken. Rond het kamphuis werd het Chaosspel gespeeld en was het soms zoeken naar een speld in een hooiberg voor de opdrachtenkaartjes. Als avondeten hadden we biggetjes op het spit. Geen zorgen, het waren niet onze eigen biggetjes.

Op de Bonte Avond was het echt een mengeling van sprookjesfiguren. Naast de traditionele figuren zoals Roodkapje, Doornroosje en Pinokkio, was ook Olaf als modern figuur erg populair. De jury bestond uit Sneeuwwitje met haar altijd vrolijke Grumpie. Iedereen had onwijs hun best gedaan om zich mooi aan te kleden en met hun act. De jury had de loodzware taak om de winnaars te kiezen. Op plek drie eindigde Sanne en Suze, op twee Mitch met zijn stoere solo-act, en de nummers één… De “vijf elementen” Joris, Biko, Joost, Ryan en Michiel! De prijs voor het mooiste kostuum was voor een broer en zus: Jimmy en Jessie!

De laatste ochtend werd ingeluid met een energieke ochtendgym. Daarna was het opruimen geblazen, en dat was nodig! Emmers zand werden er uit de kamers geveegd en er werden weer veel kledingsstukken gevonden “die van niemand waren”. Mocht u iets kwijt zijn, we horen het graag! Levend Stratego werd ook nog gespeeld en de laatste punten werden gescoord met ‘Alibaba en het Roversspel’. Daarmee werd de eindstand bepaald, want het hele kamp konden de teams zoveel mogelijk punten halen. De eindstand: Reuzen 8 punten, Geiten 20 punten, Dwergen 22 punten, Biggetjes 25 punten, Ganzen en Wolven 27 punten, Feeën 28 punten en de meeste punten (35) behaald door de Heksen!

SAM_8748Het ZOMERKAMP 2015 werd afgesloten met wat wij het liefst doen: zwemmen! En chillen in het bubbelbad of in het zonnetje natuurlijk! Ook was het handig om al het vuil even af te spoelen.

Wil jij een DVD van dit ZOMERKAMP? Ook staan hier álle foto’s op! Mail dan naar zomerkamp@niemo.nl. Deze krijg je dan na de zomervakantie voor 10 euro, en de opbrengst komt ten goede aan het kamp van volgend jaar.

We hopen dat iedereen net zo heeft genoten als wij! Iedereen bedankt voor dit geweldige kamp!

Kampcommissie ZOMERKAMP 2015:
Christine, Liza, Tom, John, Mike, Robert, Paul, Kevin, Janneke & Jacqueline

Comments are closed.

Post Navigation