Teleurstellend verlies Dames 2

Door Marcelis Boereboom – In de vierde ronde van de competitie stond voor Dames 2 al de return tegen Wiekslag op het programma. En dat werd geen prettig weerzien. Had Dames 2 in de openingswedstrijd nog een knappe 3-5 overwinning geboekt, nu delfde NieMo-vrouwen met 6-9 het onderspit. Dames 2 wist zich geen raad met het keiharde spel van Wiekslag, benutte de manmeer-situaties onvoldoende, en ook verdedigend lieten zij de nodige steken vallen. Behalve Karin van Leeuwen, haalde geen van de speelsters het niveau van eerdere wedstrijden.

Aanvankelijk zag het er nog goed uit voor NieMo. Karen van Leeuwen bracht met twee vrijwel identieke doelpunten haar ploeg op voorsprong. Liza Neleman sloot de eerste periode af  door op aangeven van Ludmilla Wolters de bal in te tikken (3-1). Maar daarmee was de koek op. De tweede periode ging volledig aan NieMo voorbij en ze mochten blij zijn dat het halverwege 3-3 stond. In de derde periode zette Wiekslag door en kwam op 3-5. Weer was het Karin van Leeuwen die haar ploeg in de race hield door via een break-out en een ver schot de stand op 5-5 te brengen. Harde aanslagen op Ludmilla Wolters en Denise Boereboom werden door de scheidsrechter niet bestraft, maar leidde juist tot uitsluitingen aan NieMo-zijde. Wiekslag profiteerde maximaal en liep uit naar 5-8. In de laatste periode leek de spanning terug te komen toen Denise Boereboom de stand op 6-8 bracht. De aansluitingstreffer hing in de lucht, maar diverse manmeer-situaties werden door NieMo onbenut gelaten. Wiekslag deed dat vlak voor tijd wel (6-9).

Het team van coach Richard Sanders moest de koppositie, op basis van onderling resultaat, afstaan aan de reserves van Wiekslag. Op basis van de punten staan plaats één tot drie – Wiekslag 2, NieMo 2 en ZPS 1 – op gelijke hoogte. NieMo heeft het beste doelsaldo (+11).

Comments are closed.

Post Navigation