Valse start C Jongens

Door Jorrit Witteman – De eerste wedstrijd van de C Jongens is niet verlopen zoals velen hadden verwacht. Bij het binnenlopen van de tegenstander, Poseidon, uit Ridderkerk, vielen enkele kaken op; wat zijn ze groot! Op de tribune werd al de vergelijking met David en Goliath gemaakt. En ook het aantal waar ze mee binnenkwamen, baarden de NieMo-jongens zorgen.

De eerste periode liet Jules Marcus zien dat hij al een seizoen in de B-competitie heeft meegedraaid. Hij stopte schoten van afstand, van dichtbij en verkleinde zijn doel op de juiste momenten. Met een verre uitgooi werd Jarno Kammerman bereikt, hij schot in de korte hoek binnen de palen. “David” kwam op voorsprong! De aanvalsopbouw aan NieMo-zijde verliep nog niet voorspoedig, verschillende keren klonk de 30-seconden-klok.

Lang in de tweede periode wisten de C Jongens de voorsprong vast te houden. Mede door de NieMo-goalie die veel ballen wist te stoppen. Richting het einde van deze periode waren er de eerste signalen dat de tegenstander wel degelijk over snelheid en een grotere conditie beschikte. Ze wisten bij de helftwissel het scorebord op 1-2 te zetten.

Gedurende de wedstrijd kwam NieMo er steeds minder uit. Jarno Kammerman lag op een eilandje voorin en kreeg noch de steun, noch de ballen geplaatst op het water. Aan het begin en aan het einde van de periode kwam Poseidon tot scoren en daarmee werd de laatste rust ingegaan met een 4-1 achterstand.

Vroeg in de slotperiode is het opnieuw Poseidon die scoorde (5-1). De scheidsrechters zagen echter in de vierde periode veel overtredingen van de bezoekers, waardoor de ene na de andere Poseidon-speler de hoek in kon. Het geloof was echter al vervlogen en er was nog weinig animo om voor een tweede doelpunt te knokken. Deze vechterslust was ondanks de zeven tegendoelpunten achterin tot het einde wel te zien.

Ondanks de grote trainingsopkomst in de voorbereiding bleek maar weer dat een wedstrijd spelen toch andere koek is. De C Jongens hebben enkele weken om bij te komen en zich voor te bereiden op de uitwedstrijd in Dordrecht op 17 oktober.

Comments are closed.

Post Navigation