Zwaarbevochten zege Dames 1

Door Marcelis Boereboom – De dames Van NieMo hebben zaterdagavond in Rotterdam-Noord een zwaarbevochten zege behaald op ZPC Rotterdam. In een zeer spannende, snoeiharde en soms ronduit onsportieve wedstrijd trok NieMo uiteindelijk met 9-10 aan het langste eind.

De beide scheidsrechters moesten alle zeilen bijzetten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Aan het einde van de tweede periode werden verschillende personen op een gele kaart getrakteerd. Dat het hier om een echte topper ging bleek ook op de tribune. Die was zeer goed gevuld, en het publiek leefde hartstochtelijk mee.

Denise Boereboom opende de score. Met een verre bal van doelvrouw Chantal van Harskamp werd ze vrij voor het doel gelegd. Via een man-meer kwam Rotterdam gelijk, waarna Denise ook uit een man meer NieMo weer op voorsprong zette. Rotterdam maakte weer gelijk, maar NieMo liep via een boogbal van Ludmilla Wolters en een afstandsschot van Denise Boereboom twee doelpunten uit (2-4).

In de tweede periode leken beide ploegen het verdedigen verleerd. Bijna alle aanvallen leverden doelpunten op. De voorsprong van NieMo verdween als sneeuw voor de zon. Ludmilla benutte vervolgens feilloos een 5 meter. Rotterdam kwam weer gelijk en was het Liza Neleman die NieMo met een afstandsschot op voorsprong zetten. Weer trok Rotterdam gelijk, maar NieMo slaagde er in de marge weer naar twee doelpunten te tillen. Rowan Bodewes zag dat Denise door twee man werd verdedigd werd, zwom slim de vrije ruimte in werd aangespeeld en had de hoek voor het uitkiezen. Denise scoorde vervolgens van midvoor (4-4).

In de derde periode liep NieMo verder uit. Rotterdam scoorde slechts één keer, mede door enkele katachtige reddingen van Chantal. Denise scoorde met een achterwaartse worp van midvoor en Maritza Hoes bleek de sterkste bij een scrimmage voor het doel. Interim coach Jeroen Hartlieb gaf voor de laatste periode de ploeg de opdracht mee de voorsprong met lange aanvallen te consolideren, maar NieMo sloot veel te gehaast af waardoor NieMo een golf van aanvallen te verduren kreeg. Toen twee minuten voor tijd Rotterdam de aansluitingstreffer scoorde leek NieMo onder de druk te bezwijken. Zo ver kwam het niet, hoewel het voor de NieMo aanhang wel billen knijpen werd. Een halve minuut voor tijd onderschepte NieMo de laatste Rotterdamse aanval en kon NieMo met een lange aanval de wedstrijd uitspelen. Dat deed het echter zo opzichtig dat de scheidrechters de bal aan Rotterdam gaven. De Rotterdamsen deden vervolgens weer zo lang over de vrije bal dat NieMo weer mocht overnemen. Nu hield NieMo balbezit en zelden zal de zoemer als muziek in de NieMo-oren geklonken hebben.

Door de overwinningen van NieMo op ZVL en Rotterdam lijken deze ploegen afgehaakt voor de titel. Die zal nu hoogstwaarschijnlijk worden betwist door NieMo en Aquadraat. Er vanuitgaande dat beide ploegen de komende drie wedstrijden tegen beduidend mindere ploegen winnen volgt dan de apotheose op 1 april, wanneer beide ploegen elkaar treffen in het Polderbad. Bij winst voor NieMo of een gelijkspel ligt de weg naar het kampioenschap open voor NieMo, bij verlies geldt dat echter voor Aquadraat.

ZPC Rotterdam 2 – Dames 1: 9-10 (2-4, 4-4,1-2, 2-0)
Doelpunten NieMo: Denise Boereboom (5), Ludmilla Wolters (2), Liza Neleman, Rowan Bodewes, Maritza Hoes (allen 1)

Comments are closed.

Post Navigation