Heren 1 uiteindelijk langs Rotterdam

Na vier speelronden vindt Heren 1 zichzelf terug op de tweede plaats in de landelijke derde klasse. Zaterdag was ZPC Rotterdam de derde tegenstander die moest buigen voor de waterpoloërs uit Zuidplas: 11-8.

Rotterdam wist zich vorig seizoen op het nippertje te handhaven in de derde klasse, maar mede door de komst van de Zuid-Afrikaanse reus Lloyd van der Griendt (ruim twee meter) is de verwachting dat de ploeg zich deze jaargang sneller in veiligheid speelt. NieMo had het lang lastig tegen Rotterdam, dat halverwege de tweede periode zelfs een 4-7 voorsprong nam. De gastheren bleken in het Polderbad echter hun krachten beter te hebben verdeeld.

Waar NieMo in het vervolg zevenmaal tot scoren kwam, bleef Rotterdam steken op één treffer. Joost Wielaard belastte zich met de bewaking van Van der Griendt, waarmee de angel uit het Rotterdamse aanvalsspel werd gehaald. “We hebben op karakter en doorzettingsvermogen gewonnen”, concludeerde NieMo-routinier Arjan Albers. “De coach van Rotterdam zei dat ze compleet leeg waren gespeeld. Dat klopte ook wel, we hadden meer inhoud.”

Heren 1 – ZPC Rotterdam 1: 11-8
Doelpunten NieMo: Joost Wielaard 3, Renë Albers 3, Arjan Klapwijk 3, Arjan Albers en Robert den Arend.

Bron: Hart van Holland

Comments are closed.

Post Navigation