Dames 1 kampioen in fantastische topper

Door Marcelis Boereboom –┬áChantal van Harskamp, Roan Bodewes, Denise Boereboom, Maritza Hoes, Fabienne van Leeuwen, Maike Meeuwisse, Liza Neleman, Paula Rompes, Remi Verhoogh, Emma van Weelde en Ludmilla Wolters hebben zaterdagavond in een volgepakt Polderbad de dames van NieMo het kampioenschap en de promotie naar de regionale eerste klasse bezorgd.

Toeschouwers die vlak voor aanvang van de wedstrijd de tribune opkwamen moesten genoegen nemen met een staanplaats op de tweede en derde rij. Zelden zal het Polderbad zo volgepakt hebben gezeten voor een waterpolowedstrijd. Al weken werd uitgekeken naar de confrontatie tussen beide kampioenskandidaten. Zou de meest scorende ploeg met de eer gaan strijken (Aquadraat), of zou juist NieMo met de minst gepasseerde verdediging aan het langste trekken. Het werd overduidelijk NieMo. Uiteindelijk werd Aquadraat met 8-2 naar huis gestuurd.

En weer lag de basis van deze overwinning in het geweldige verdedigende werk van de hele NieMo ploeg. NieMo verdedigde fel, en ongeacht wie er in het water lag, Aquadraat werd nauwelijks kansen gegund. Het felle verdedigen leidde wel tot maar liefst negen tijdelijke uitsluitingen, maar ook die werden vrijwel allemaal door NieMo geneutraliseerd, waarbij Chantal van Harskamp geweldig keeperswerk liet zien.

Toch was de wedstrijd lange tijd spannender dat de uitslag doet vermoeden. In de eerste periode leken beide ploegen de zenuwen niet helemaal de baas. Er waren nauwelijks mogelijkheden, en pas een halve minuut voor t tijd was Maike Meeuwisse trefzeker met een bekeken lobje. In de tweede periode schudde NieMo de zenuwen van zich af. Bij een manmeer speelde NieMo Remi Verhoogh mooi vrij op de linkerkant en zij schoot snoeihard raak. Denise Boereboom tilde NieMo naar 3-0 met een achterwaarts schot van midvoor. Nadat Aquadraat de eerste goal had gescoord was Denise weer trefzeker. In een scrimmage voor het doel deed zij diverse doelpogingen waarbij de vierde uiteindelijk binnen viel. In de derde periode werd het toch nog spannend. Aquadraat scoorde meteen uit de eerste aanval, en had daarna diverse mogelijkheden om via een man meer situatie de aansluitingstreffer te maken. Dat gebeurde niet en NieMo kon weer even opgelucht ademhalen nadat Ludmilla Wolters met een strak afstandsschot de kruising had gevonden. In de vierde periode speelde NieMo een gewonnen wedstrijd. Aquadraat kwam er niet meer aan te pas. Maike eiste alle aandacht voor zich op door eerst met een afstandsschot te scoren en daarna met een bekeken lobje. Terwijl het publiek luidruchtig de laatste seconden aftelde worstelde Denise zich vrij op midvoor en was de achtste treffer een feit. Coach Bert van Weelde wist wat hem te wachten stond. Acht seconden na de treffer van Denise lag hij met kleding en al tussen zijn feestvierende meiden.

Op 10 december 2016 verloor NieMo bij Aquadraat en verloor het de koppositie. NieMo wist wat het te doen stond. Alle wedstrijden winnen om nog kans op het kampioenschap te houden. NieMo slaagde daarin met verve, met als absolute hoogtepunt de wedstrijd van zaterdagavond.

NieMo-Aquadraat: 8-2 (1-0,3-1,1-1,3-0)
Doelpunten NieMo: Maike Meeuwisse (3), Denise Boereboom(3), Ludmilla Wolters (1), Remi Verhoogh.

Comments are closed.

Post Navigation