Heren 1 kampioen!

Heren kampioen!De waterpoloërs van WSG NieMo-Van Vliet zijn een week eerder dan verwacht kampioen geworden van de tweede klasse. Door het verlies van ‘achtervolger’ ZPB uit Barendrecht kon na de achttiende zege op rij van de Zuidplas-combinatie tegen SCOM/De Zeehond’73 (18-2) de vlag in de wimpel.

Heren 1 is dit seizoen ongenaakbaar in de competitie én de beker. Met een positief doelsaldo van 150 en de maximale score uit achttien duels steekt het met kop en schouders boven de concurrentie uit. Verrassend is dat niet, want vorig jaar zomer kwam er met de komst van een groot aantal nieuwe spelers (van het Pijnackerse PZ&PC) een grote kwaliteitsinjectie. ,,We waren de grote favoriet om kampioen te worden in deze afdeling, maar tussen favoriet zijn en daadwerkelijk kampioen worden zit natuurlijk wel een verschil,’’ aldus speler René Albers.

NieMo had zelf nog niet op een kampioensfeestje gerekend afgelopen zaterdag. Bij het begin van de thuiswedstrijd tegen SCOM, de nummer elf van het klassement, kwam echter het bericht binnen dat ZPB in Barendrecht met 10-9 van De Zijl had verloren. Het was voor de thuisploeg het sein om nog een extra tandje bij te schakelen en het opnieuw massaal opgekomen publiek op een galavoorstelling te trakteren.

,,We willen graag dit seizoen ongeslagen blijven,’’ gaf René Albers de doelstelling voor de laatste vier wedstrijden prijs. ,,En daarnaast willen we de beker pakken. De dubbel zou een kroon op het mooie seizoen zijn. In de halve finale op zaterdag 4 april wacht ons met AZC echter een pittige kluif. We moeten scherp zijn. Eigenlijk is die wedstrijd al de finale. Van die twee andere halve finalisten verwacht ik geen vuurwerk.’’

Ed Lugthart, voorzitter van WSG NieMo-Van Vliet, glom ook van oor tot oor. ,,Ik ben enorm trots dat deze jongens zich zó snel een plaatsje binnen onze club hebben verworven. Het was aan het begin van het seizoen toch een gok: er komt een vrijwel nieuw team binnen. Hoe pakt dat uit? Achteraf gezien is het geweldig gegaan. Bij thuiswedstrijden zit de tribune bomvol. Heren 1 leeft weer. Zoals het moet. Het team is een voorbeeld voor de jeugd. Hopelijk kunnen we onze opmars verder doorzetten en kunnen we ook volgend seizoen hoge ogen gooien. Voor de rest zijn we hard bezig om onze jeugdopleiding steeds beter te maken.’’

Comments are closed.

Post Navigation