Heren 1 naar kwartfinale, Heren 2 net niet

Heren 1 is  doorgedrongen tot de kwartfinales van het regionale bekertoernooi. Het Haagse ZDHC was zaterdag volledig kansloos in het Polderbad: 18-3.

Niet zozeer de uitslag, maar de rode kaart van Joost Wielaard was na afloop tijdens de nieuwjaarsreceptie het gesprek van de avond. Wielaard werd in de derde periode bij een 12-1 stand bestraft voor een vermeende kopstoot. “Ja, ik deed mijn hoofd naar achteren, maar ik had niet de intentie om mijn tegenstander te raken. Ik werd vastgehouden”, reageerde de aanvaller. Wielaard kreeg bijval van zijn directe tegenstander, die aangaf dat er niks gebeurde én dat hij niet geraakt werd. Wielaard: “Ik hoop niet dat ik door dit akkefietje veel wedstrijden ga missen.”

Met of zonder Wielaard, NieMo was voor eigen publiek veel te sterk voor de bezoekers, die al na de eerste periode op een kansloze achterstand stonden (5-1). De thuisploeg trapte ook in het vervolg het gaspedaal in. In de kwartfinales, in februari, treft Heren 1, de koploper van de eerste klasse, SCOM uit Hoogvliet, de nummer twee van de eerste klasse.

Heren 1 – ZDHC 1: 18-3
Doelpunten NieMo: René Albers 6, Xander Galjaardt 4, Arjan Albers 2, Maurice Lakerveld 2, Maurits Meeuwisse 2, Arjan Klapwijk, Joost Wielaard.

 

Heren 2 redt het net niet

Spannender was het bij Heren 2, dat knap ZPB 4, één van de titelkandidaten in de tweede klasse, partij bood (10-11). De ploeg van coach Xander Galjaardt toonde telkens veerkracht door terug te komen van een achterstand. In de tweede periode werd een 2-5 achterstand weggepoetst. In de derde periode een 5-8 achterstand. In de spannende slotfase waren er zelfs winstkansen voor Heren 2, maar ZPB maakte uiteindelijk bij de man-meer het verschil. 36 seconden voor tijd kreeg Heren 2 zijn laatste overtalsituatie, maar dat leverde niet de 11-11 en daarmee verlenging op.

Heren 2 – ZPB 4: 10-11

Comments are closed.

Post Navigation