Onnodig tumult bij bekerwinst Heren 1 (volledig wedstrijdverslag)

Afgelopen zaterdag was het bekerweekend in zwembad het Polderbad te Nieuwerkerk aan de IJssel. Ook Heren 1 moest aan de bak tegen competitiegenoot BZC 1. Het eerste part begon slordig aan NieMo zijde. Wel schoot Joost Wielaard NieMo al vrij snel in de wedstrijd naar 2-0. Helaas werden na die twee snelle doelpunten voorin verkeerde keuzes gemaakt, waardoor BZC aan de andere kant kon profiteren (2-2). Gelukkig zorgde René Albers ervoor dat NieMo met een 3-2 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft ging de knop om en starten NieMo gelijk met 2 doelpunt van aanvoerder Arjan Albers (5-2). Robert den Arend versierde een 5 meter, die vastberaden raak werd geschoten door Xander Galjaard. Tot slot speelde NieMo twee manmeers via Joost Wielaard en Robert den Arend goed uit waardoor het tweede part eindigde in 8-2.

Het derde part verliep hetzelfde als het tweede part. Bijzonder was dat Bill van der Valk vroegtijdig het zwembad moest verlaten i.v.m. werk en dit deed met een doelpunt. Ook zorgde de defensie onder leiding van keeper Michel Verkade en midachter René van der Meijden twee partjes achter elkaar voor een clean sheet. Zo eindigde deze in 11-2,

De chaos sloeg toe in het laatste part. Zo werd Alex Meijer aan NieMo-zijde als eerste het zwembad uitgestuurd met een UMV-4. Vlak daarna volgde een groot tumult waarbij René Albers onderwater hard werd toegetakeld door de nummer 12 van BZC. De scheidsrechter van dienst kon de situatie niet goed beoordelen en gaf tot verbazing aan NieMo zijde tweemaal een UMV-4 en één U20. René Albers en de nummer 12 van BZC mochten het zwembad met een UMV-4 verlaten en Joost Wielaard mocht voor commentaar op de arbitrage 20 seconde de hoek in. Beide ploegen kregen een 5 meter tegen. Michel Verkade hield de eerste en Robert den Arend schoot die van NieMo dwars door het midden in de handen van de keeper. De NieMo mannen lieten dat laatste part hun ware kwaliteiten zien. Deze werd namelijk gewonnen met 3-2 door goals van Xander Galjaard, Arjan Albers en Joost Wielaard. Dat terwijl de ploeg het grootste gedeelte met een manminder door moest komen. Met 14-4 boekte NieMo een goede overwinning zeker als je de situatie in het slot van de wedstrijd meetelt.

Doelpunten: Joost Wielaard 6; Arjan Albers 3; Xander Galjaard 2; René Albers, Robert den Arend en Bill van der Valk 1

Comments are closed.

Post Navigation