Wéér een kampioen bij NieMo

Nadat het eerste mannenteam vorige week al het kampioenschap kon vieren, kon afgelopen zaterdag de vlag in de top voor de E Jeugd 2.

De E2 sleepte in Dordrecht de titel in de wacht door bij MNC de achttiende overwinning op rij te boeken. De thuisploeg, één van de grote concurrenten voor het kampioenschap, gaf goed tegenstand, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen het team van de coaches Marloes Wielaard, Linda Boon en Iwan Alphenaar: 1-5. Voor de pupillen uit Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel scoorden Jasper Quak (3), Jurrien van Gardingen en Tyn Lugthart de doelpunten.

,,Het was één van de lastigste wedstrijden van dit seizoen,’’ zei coach Linda Boon, die net als haar collega’s een traditioneel nat pak opliep, na afloop. ,,Onze keeper Jimmy Haspers heeft heel veel schoten moeten stoppen. We hebben het zeker niet cadeau gekregen.’’

,,We zijn enorm trots,’’ reageerde collegacoach Marloes Wielaard. ,,De meeste kinderen spelen dit seizoen pas voor het eerst in de E. Ze hebben het boven verwachting gedaan.’’

Bij NieMo kunnen ook Heren  5, Heren 6 en Dames 2 nog kampioen worden. Ook zit Heren 1 nog in de bekerstrijd. Zaterdag speelt het daarvoor de halve finale van de beker.

Heren 5 won zaterdag met 11-3 bij Rotterdam en heeft vier punten voorsprong op ZVVS, de nummer twee. Met nog drie thuisduels voor de boeg kan en mag het niet meer misgaan. Heren 6 nam zaterdag in haar afdeling de koppositie over van DWF uit Sliedrecht. Terwijl DWF onderuit ging bij PCG/De Linge (11-8), had Heren 6 geen kind aan MNC: 12-1.

Dames 2 won zaterdag in Gorinchem met 8-4 van PCG/De Linge en bleef daardoor met MNC op kop. Ook Numansdorp heeft nog kans op het kampioenschap.

Comments are closed.

Post Navigation