C Jongens vs. D Jeugd

Door Jorrit Witteman – Na een week of twee trainen stond het eerste meetmoment van de C Jongens en D Jeugd op het programma. Tegen elkaar nog wel! De C Jongens waren nog verre van compleet, mede door twee blessuregevallen. Met een extra afmelding kwam de opkomst uit op acht man. Zij keken naar een bank met D -spelers die bijna het hele team in het water kon vervangen. Veelal eerstejaars, net overgekomen uit de E Jeugd.

In het begin van de wedstrijd nemen de C’tjes het voortouw en met name Mike Mostert was op dreef. Hij was de jonge verdediging meerdere malen te snel af scoorde er op los. Af en toe werd ook het doel van Jules Marcus onder vuur genomen, maar hier laat hij zien dat een seizoen in de B keepen toch wat niveau’tjes hoger was.

In de vierde periode van de wedstrijd begon er wat vermoeidheid in de ploeg te sluipen. De D Jeugd was op veilige afstand en het energieniveau van de hen werd door de grote getalen minder op de proef gesteld. Met nog 1 min te spelen keken verschillende C’tjes al hoopvol naar de klok, bijna zit het erop. De scheidsrechter dacht hier echter anders over. Hij besloot om er een vijfde periode van maar liefst 7 min aan de wedstrijd te plakken!

De D-selectie kwam knap terug, maar de voorsprong was al te groot geworden. De wedstrijd eindige in een 7-5 overwinning voor de C Jongens.

Comments are closed.

Post Navigation